Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie maakt gebruik van geconcentreerde lichtenergie om de celregeneratie en de bloedsomloop te stimuleren, wat resulteert in pijnverlichting en versneld herstel.

Is lasertherapie veilig?

Ja, lasertherapie is een veilige en niet-invasieve behandelmethode met minimale bijwerkingen. Bijwerkingen zijn tijdelijk en uiterst zeldzaam. De bijwerkingen die mogelijk ervaren kunnen worden na een behandeling resulteren niet in weefselschade. Af en toe kunnen de klachten na een behandeling tijdelijk verergeren, omdat de genezingsreactie actiever is na de behandeling. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening, maar onze therapeuten zullen een behandelplan op maat opstellen.

Gemiddeld genomen zijn er 4-6 behandelingen voldoende voor een acute aandoening en 6-12 voor klachten van een meer chronische aard. Bij chronische klachten reageren patiënten vaak beter wanneer er 2-3 keer per week behandeld wordt. Deze frequentie neemt af naar eenmaal per week of eenmaal om de week. 

Hoe lang duurt het voordat ik verschil merk?

Meeste patiënten voelen na de eerste behandeling een verbetering. Soms gebeurt dit pas na een aantal behandeling. Dit betekent niet dat de behandeling niet effectief is. 

Kan lasertherapie worden toegepast in combinatie met andere therapieën?

Lasertherapie kan vaak worden toegepast in combinatie met andere therapievormen. Vaak stimuleert de laser het effect van de andere therapie. Geef tijdens u consult aan welke andere vormen van therapie u op dit moment al gebruikt of overweegt om te gaan gebruiken. 

Hoe voelt lasertherapie?

Lasertherapie is geheel pijnloos. TIjdens de behandeling kan het behandelde gebied wat warmer worden. Mocht dit te heet worden, geef dit aan bij uw behandelaar. Daarnaast kan er tijdens de behandeling ook tintelingen ontstaan vanwege de verbeterde doorbloeding. 

Zijn er risico's ?

Als het laserlicht in uw ogen komt, kan het netvlies beschadigd raken. Daarom dient ten allen tijden , de personen die aanwezig zijn in de behandelruimte een voor de laser geschikte beschermingsbril te dragen. 

Daarnaast mag lasertherapie niet worden toegepast direct over de schildklier, direct over een tumor, direct of rondom het gebied van een ruggenmergstimulator of tijdens de zwangerschap.

relatieve contra-indicaties zijn: direct over een pacemaker of andere elektrosche apparaten, tijdens het gebruik van steroïden, binnen 7 dagen bij het gebruik van een cortisone/corticosteröide injectie, direct over tatoeages, bij het gebruik van immunosuppressiva en bloedingen.

Mocht u een van deze contra-indicaties hebbben, bespreek dan de mogelijkheden met uw behandelaar. 

Zijn de behandelingen vergoed door een zorgverzekeraar?

Nee, helaas zijn de behandelingen niet vergoed door een zorgverzekeraar.